Våre åndelige røtter

Mandag kveld 15. januar i Pilegrimsgården kl. 19-21

«Lectio Divina»

Langsom interaktiv Bibellesning

………

Br. Joel fra klosteret på Munkeby i Levanger (t.h. på bildet) inspirerer oss til tålmodig åpenhet i møtet med Bibelen. Vi øver oss. Praktisk læring! Hva kan vi lære av enkelheten, stillheten og fellesskapet i klosteret? Kanskje blir denne kvelden til liv og glede?

Cistercienserne stammer fra overgangen 1000/1100 tallet. Ordenen legger stor vekt på balansen mellom bønn og arbeid. Klostrene er oaser av stillhet og enkelthet. Tidebønnene, hellig lesning og personlig bønn preger livet. Mange mennesker som ikke selv lever i kloster opplever at Cistercienserne er veivisere til inderlig tro på Jesus, ydmykhet og fellesskap. Her snakker vi virkelig dype røtter og velprøvd spiritualitet. Denne kvelden gleder vi oss til. Sjekk ut Munkebys hjemmeside HER.

Sissel og Svein Tonstad står for sang og musikk.

“Våre åndelige røtter” ble introdusert under Bønneuka 2015. Gjennom et seminar setter vi søkelys på ulike åndelige tradisjoner. Vi tror våre åndelige røtter bærer rike frukter. Det første året ble vi bedre kjent med den keltiske åndelige arven. De følgende årene har det handlet om den ignatianske tradisjonen og den jødiske arven. Arrangementet har vært en stor suksess med fulle hus i Pilegrimsgården.

Arrangementet er et samarbeid med Pilegrimsgården. Kr 100 i inngangspenger.